The new way of Human Resources Management
Werving & Selectie • Inhouse Recruitment • HR-advies & HR-mobiliteit • Coaching & Assessments
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Alle vacatures

Inhouse Recruitment / Recruitment Process Outsourcing (RPO)

De formule ‘Inhouse Recruitment’ bestaat uit een aantal modules en wordt in de vorm van een doorlopend maand- abonnement aangeboden. Afhankelijk van vorm en wensen, stellen wij wekelijks een vast aantal uren (backoffice & consultancy) beschikbaar.
In de meest uitgebreide vorm nemen wij voor klanten de gehele recruitment, selectie en backoffice afhandeling voor onze rekening inclusief advertentieplaatsing, selectiegesprekken tot en met het uitonderhandelen en opstellen van arbeidsovereenkomsten.
De belangrijkste modules in de formule zijn

Werving
Mobility Force beschikt over een groot aantal wervingskanalen. Naast haar eigen netwerk, website en database, beschikken wij over accounts bij de twee belangrijkste/effectiefste jobsites/cv-databases in Nederland, te weten Monsterboard & Stepstone. Tevens werven wij actief via diverse internet–zoekmachines (vb google) en –netwerken (vb linkedin / hyves). Met de breedte van deze search bieden we feitelijk een 80-90% dekking als het gaat om het traceren van kandidaten die zich aktief melden op de arbeidsmarkt. Door inzet van al onze wervingsmiddelen voor meer relaties zijn wij in staat de gemiddelde wervingskosten per aangenomen kandidaat fors te verlagen.
Daarnaast kunnen wij onze wervingskanalen inzetten ten behoeve van het continue en structureel searchen naar relevante kandidaten aan de hand van vooraf vastgestelde selectieprofielen. Zo selecteren wij wekelijks alle nieuwe inschreven kandidaten op basis van de profielen zodat u zeker weet dat nieuwkomers op de arbeidsmarkt direkt in beeld komen voor uw bedrijf. Relevante kandidaten worden vervolgens gescreend op beschikbaarheid en interesse. Vervolgens kunnen wij deze kandidaten zelfs direkt uploaden in uw eigen recruitment systeem. Deze aanpak (Talentscouting) is met name interessant voor bedrijven met een groter aantal vacatures of vacatures die vaker terugkomen en waarvoor men altijd wel op zoek is.

Selectie
Mobility Force beschikt over een geavanceerd recruitment systeem waarin kandidaten worden ingeschreven en van elke kandidaat te allen tijde de voortgangsstatus kan worden gerapporteerd. Indien gewenst kunnen kandidaten exclusief voor een klant in de database worden gearchiveerd. Afhankelijk van de wensen varieert het aantal selectie stappen van een eerste “papieren”selectie tot en met het interviewen en screenen van de kandidaten.

(Adminstratieve )Handling & Rapportage
Naast de besparing van wervingskosten en het beschikbaar hebben van een pool van getalenteerde kandidaten is het gemak van het uitbesteden van alle handling in toenemende mate een belangrijke reden om de Inhouse Recruitment formule in te schakelen. Middels het overdragen van de werving en een groot deel van de selectie bespaart u veel (administratieve) handling en hoeft u zich alleen nog maar te concentreren op de kandidaten uit de shortlist.
Uiteraard ontvangt u wekelijks een rapportage op maat van alle onderhanden en nieuw te introduceren kandidaten.

Belangrijkste voordelen

- Fors lagere wervingskosten per aangenomen kandidaat
- Een eenduidige professionele communicatie naar de arbeidsmarkt.
- Uitbesteden van veel arbeidsintensieve werkzaaamheden
- Continu onder de aandacht van elke nieuwkomer op de arbeidsmarkt
- Opbouw eigen database met potentieel goede toekomstige werknemers (Talentpool)